Smerter i ryg og lænd

Hold i ryggen, hold i lænden, dårlig ryg, hekseskud, lumbago, dolores dorsi. Det er ikke kun kært barn, der har mange navne. Der kan være lige så mange årsager til, at du har ondt i ryggen eller lænden, som der findes betegnelser for det.

Bliv grundigt undersøgt og få afklaret, i hvilke dele af din ryg smerten opstår. Få den rette behandling og lær simple øvelser, du kan lave derhjemme, som afhjælper problemet og mindsker dine smerter.

Vejle Rygklinik er specialist i McKenzie metoden

McKenzie-metoden, (Mekanisk Diagnostik og Terapi) er en veldokumenteret metode, hvor vi ved gentagne bevægelser og belastninger i forskellige stillinger, lindre dine symptomer og øger din bevægelighed.

Med McKenzie metoden identificerer vi de bevægeretninger, som kan lindre dine rygsmerter. Herefter laver vi bevægelser og mobilisering i disse retninger, eksempelvis bagoverbøjninger. En stor del af McKenzie metoden går desuden ud på at lære vores patienter, hvordan de forbedrer deres kropsholdning, så smerterne kan undgås.

Som certificeret McKenzie fysioterapeut på højeste internationale kompetenceniveau, er Simon fra Vejle Rygklinik specialiseret i behandling af skader og smerter i ryg og lænd. Gennem de seneste 20 år har han arbejdet med fysioterapi, og har dermed hjulpet mange fri af smerter og pinsler.

Vi hjælper dig af med dine smerter

I stedet for at leve med de daglige gener, så lad os hjælpe dig til en normal hverdag igen. For langt de fleste er det muligt at minimere de fleste smerter i ryg og lænd efter ganske få behandlinger.

Uanset hvilken type behandling, du modtager på Vejle Rygklinik, vil vi altid bruge tid på at give dig nogle gode råd og øvelser med hjem bagefter.

Har du smerter i ryg og lænd, er det desuden vigtigt at få hjælp hos en fysioterapeut. På den måde kan du sørge for, at det ikke udvikler sig til noget mere alvorligt – som f.eks. en diskusprolaps. Ofte opstår problemer med ryg og lænd, fordi vi bruger kroppen for ensidigt. Derfor foretager Vejle Rygklinik også en vurdering af din dagligdag.

Vi lærer dig at bruge din krop mere varieret, så du vil kunne forhindre, at problemet opstår igen. Lær at forstå, hvad der sker, når du får smerter i ryggen eller lænden, og brug den viden til at forebygge.


fysio øvelser

Brug for hjælp?

udtalelser

certificeret klinikker