Slip af med iskias smerter!

Lær nemme øvelser, der hjælper dig af med smerter i iskiasnerven.

Iskiasnerven er kroppens længste nerve, som løber fra lænden og bækkenet ned gennem bagsiden af benene til fødderne. Smerter i iskias dækker derfor både over smerter i lænd, baller, ben og fødder.

Problemer med iskias giver ofte smerter, der stråler fra ryggen ned igennem baglåret og læggen. Dette opstår typisk, fordi iskiasnerven:

  • Bliver irriteret på grund af betændelse
  • Bliver trykket
  • Eller fordi, der er stramhed omkring nerven

Smerterne opleves på samme måde, men de tre årsager skal have forskellig behandling.

 

Smerterne opstår ofte som følge af bl.a. overbelastning, slidgigt-forandringer, diskusprolaps eller gennem medicinsk beskadiget nervevæv.

Smerterne kan gå fra at være lettere irriterende til at være totalt invaliderende. Foruden smerterne kan man opleve nedsat kontrol og kraft i benet eller følelsesløshed.

Vejen til helbredelse begynder med en grundig undersøgelse

Da behandlingerne skal tage udgangspunkt i årsagen til smerten, vil vi altid begynde med at foretage en grundig undersøgelse, for at afklare årsagen til dine smerter.

iskias giver ubehagelige smerterNår årsagen er klarlagt, vil vi påbegynde den fysioterapeutiske behandling. De fleste patienter vil allerede efter få behandlinger opleve færre smerter, og de vil igen få normaliseret hverdagen.

Som et led i behandlingen vil vi udarbejde et træningsprogram med simple øvelser, som kan være med til at afhjælpe dit problem og mindske smerterne.

Du vil lære, hvordan du bruger kroppen i din dagligdag, så iskiasnerven får så optimale arbejdsforhold som muligt i fremtiden.

Det er vores erfaring, at de fleste kommer sig over smerter i iskias, når de har gennemgået et behandlingsforløb på Vejle Rygklinik.

Jo før du kommer i gang med behandlingen, des hurtigere kan du blive fri for smerterne.

Du skal også være velkommen til at kontakte os med spørgsmål.

iskias giver ubehagelige smerter

Brug for hjælp?

udtalelser

certificeret klinikker